10 augusti 2010

Vispa till ett dagen efter piller

Paniz och Jimmy, Juli 2010.
Kodat språk.
När Paniz och jag vill prata om saker som inte är menade för vissa öron, använder vi kodspråk, ett slags symboliskt språk som bara vi förstår. Efter att ha känt varandra i snart 10 år så är det mesta vi säger kodat utan någon vidare ansträngning.

Dessa kodord leder till viss förvirring ibland....
Återigen är det stackars Jimmy som är offret i historien...

Förra veckan satt jag, Martin, Paniz och hennes pojkvän Jimmy på ett café i Norrköping, och som alltid kom vi in på någon diskussion som krävde ett kodat språk för att Jimmy och Martin inte skulle förstå vad vi menade.
Varför? - Det blir så mycket roligare så! ;)


Paniz nämner iaf "elvispen", och Jimmy blir högst nyfiken på vad det symboliserar. Martin och Jimmy tjatar och vill veta vad det betyder, medans vi två bara skrattar, för självklart förstår jag vad hon egentligen menar. Tills slut säger Jimmy, efter en längre tystnad, hans ögon lyser som att han ska avslöja världens hemlighet;
"Jag tror jag vet vad elvisp betyder...

...dagen efter piller."
Vi faller i gapskratt. Och ber om en förklaring till hur i helskotta han har kommit fram till den slutsatsen?
"För att elvispen vispar sönder äggen"
HAHAHA vi skrattar ännu mer... Efter den långsökta förklaringen kände vi oss tvungna att belöna hans överambitiösa slutsats och berätta vad "elvisp" egentligen betyder, och det har ingenting med ägg eller dagen efter piller att göra. haha :)

Så vad är egentligen en "elvisp" ?
Elvisp är helt enkelt en kyss, där den andra personen "misstar" sin tunga för en elvisp och vispar omkring i din mun som om den vore en skål fylld med vispgrädde. Icke populärt...


But you gotta love him for trying ! Bra försök Jimmy! ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar